Van iedereen iets vinden is heel vermoeiend en doet je energie systeem geen goed. Je kunt je steeds irriteren. Want inderdaad, van iedereen is wel iets te vinden. Zo houd je de ergernis in stand.
Waardoor raak jij geïrriteerd?
- Gedraagt iemand zich niet zoals je graag zou willen?
- Valt hij of zij steeds weer tegen en wordt je daar zo moe van?
- Vindt je hem of haar incompetent?
- Ben je soms jaloers op iemand en wordt je hierdoor getriggerd?
- Probeer je de aandacht van jezelf weg te leiden?
- Erger je je steeds aan obstakels op je pad?
Misschien herken je dit soort denkpatronen bij jezelf. Dan heb je vast te maken met oude overtuigingen.
Kijk eens of het gedrag van de ander jou iets wil spiegelen. Wat heb je in jezelf nog niet goed ontwikkelt zodat je je steeds blijft ergeren? Als je er niets mee doet, blijf je steeds weer reageren met ergernis of irritatie. Pas als je je bewustzijn erop laat schijnen, zal je je je minder gaan ergeren. Zodra je de patronen gaat herkennen, komt het “aha effect”. Dan kun je een en ander loslaten en omzetten in een positief denkpatroon. Dat is goed, want een positief denkpatroon heeft een hoog trillingsniveau.
Ik weet dat het moeilijk is, je wilt immers ook niet over je heen laten lopen. Je eigenwaarde is belangrijk. Er moet ook respect zijn van de ander. Maar allereerst moet je jezelf respecteren en steeds je grenzen aangeven, zodat jij in je waarde blijft. Dus als iemand je onheus behandelt, ben je als het ware verplicht aan jezelf hier iets over te zeggen. Maar dan wel op een nette manier, zodat de ander ook te rade kan gaan bij zichzelf hoe die het beter kan doen. Wordt je boos, dan wordt de ander ook boos of schiet in de verdediging. Toch is boos zijn niet altijd verkeerd. Je kunt beter (op een min of meer beheerste manier) ruimte geven aan je boosheid dan de boosheid onderdrukken. Maar boosheid is niet constructief op het moment dat je iets wilt oplossen. Wacht dan tot je boosheid wat gezakt is, en houd in de tussentijd je middelvinger vast, zodat de boosheid niet verder naar binnen gaat en af kan zwakken.
Het vasthouden van de middelvinger helpt bij irritatie en boosheid. De irritatie of boosheid zal zo niet verder het systeem ingaan. Het helpt tegen stress en het helpt je om weer in je centrum te komen. Houd je middelvinger losjes vast. Je kunt dit zowel rechts als links doen.
De invloed van irritatie kan zijn:
- Nervositeit. De volgende keer raak je nog sneller geïrriteerd.
- Verhoogde hartslag
- Je bloeddruk stijgt
- Je spieren worden gespannen
- Slechte invloed op je spijsvertering
- Slecht slapen
- Moeheid
- Hoofdpijn
- Migraine
- Een slecht humeur
- Een aanslag op het immuunsysteem
- Stress
Duidelijk dus dat het jezelf geen goed doet als je je blijft ergeren aan de fouten van anderen.
Maar wat kun je er zelf aan doen:
- Probeer minder verwachtingen te hebben van de ander, dan zou alles wel eens verassend mee kunnen vallen.
- Probeer ook te kijken naar de leuke kanten van een persoon en probeer daar op in te zoemen. Bewust of onbewust worstelt de ander ook met dingen, hetgeen vaak naar boven komt als hij of zijn niet goed in zijn vel zit. Komt het weer voor dat je je ergert, houd dan je middelvinger vast.
- Je kunt je natuurlijk ook aan jezelf ergeren. In dat geval helpt het ook om je middelvinger vast te houden. Wees niet te kritisch naar jezelf, probeer wat milder te zijn.
Zorg ook goed voor jezelf. – Reset Emotions (reset-emotions.nl)
- Indien je je blijft focussen op dingen die je storen, komen er steeds weer nieuwe dingen op je pad die je storen. Probeer je mind set te veranderen en richt je meer op leuke dingen en op dingen die wel goed gaan.
- Benoem elke avond de drie fijnste momenten van de dag, of de dingen die je goed gedaan hebt. Opschrijven is ook goed. Dat draagt bij aan de psychische hygiëne. Die is net zo belangrijk voor je welzijn als het dagelijkse tandenpoetsen en je lichaam reinigen.
Psychische hygiëne helpt mee om het stressniveau te verlagen.
Heb je ondersteuning nodig? Dan kan Reset Emotions je helpen met Jin Shin Jyutsu, Celzouttherapie of Vingerreflexologie.
Celzoutnummer 10 Natrium Sulfuricum D6 is van de Celzouten de basis- opruimer van de lever en ondersteunt het ontgiften van het lichaam. Het zout heeft ook transformerende kwaliteiten en helpt ons om onze gevoelens inzichtelijk te maken. Niet erkende gevoelens hopen zich op en uiten zich als onbestemde emotie. Als onverwerkte emoties en niet erkende gevoelens zich gaan stapelen, leidt dit tot het zich geïrriteerd voelen. Een en ander kan zich ook uiten als jeuk of een zwelling. Mensen die emoties niet verwerken en dus vasthouden, houden in hun lichaam ook gifstoffen vast. Onprettige gevoelens hebben vaak te maken met oude overtuigingen. Dit zijn denkbeelden die je opgedaan hebt in je jeugd, denkbeelden die je steeds in je omgeving gehoord hebt. Eerst moet je je bewust worden van je oude overtuigingen. Dan zou je je moeten afvragen of deze denkbeelden jou nu nog wel dienen. Vind je nog steeds dat ze kloppen? Zijn ze nog constructief voor jou als persoon in je proces